Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Blekinge

Kräftrest blir kräftfest

Publicerat fredag 24 augusti 2012 kl 10.17
Kokboksförfattaren Ann-Marie Williamsson tipsade om hur man bäst tar hand om kräftorna, här tillsammans med programledare Helena Gustafsson i Morgonen. Foto: Maria Flemström/Sveriges Radio.

Många är dåliga på att ta tillvara på kräftorna, det bästa kommer faktiskt efter festen menar kokboksförfattaren Ann-Marie Williamsson.

– Kräftsoppa är väl så gott som själva kräftorna.

Släng inte bort skalen efter att kräftskivan är avslutad, krossa istället resterna och koka tillsammans med lite morötter och lök en god kräftsoppa på dem. Det rådet ger Ann-Marie Williamsson P4 Blekinges lyssare. 

– Men låt det inte koka mer än 20 minuter för då blir det grått och grumligt, varnar hon.

Och snåla för allt i världen inte på grädden. Vispgrädde ska det vara när man reder av en riktigt god kräftsoppa enligt Ann-Marie.

– Perfekt dagen efter kräftskivan, och väl så gott som själva kräftköttet, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".