Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Just nu
Avfarten mot Kallinge på E22 vid Ronneby norra avstängd efter singelolycka på Kallingevägen.
Svensktoppen nästa

Svensktoppen nästas Blekingefinal avslutad

Uppdaterat fredag 19 juli 2013 kl 20.22
Publicerat fredag 19 juli 2013 kl 13.00
1 av 20
Det var en smått chockad Viktor Johansson som trevade in på scenen efter att ropats upp som vinnare i Blekingefinalen av Svensktoppen nästa. Foto: Jennie Konrad/Sveriges Radio.
2 av 20
Svensktoppen nästas programledare Joacim Müllo och Lina Wägbo är taggade inför eftermiddagens final. Foto: Jennie Konrad/Sveriges Radio.
3 av 20
Viktor Johansson gick segrande ur Blekingefinalen av Svensktoppen nästa. Foto: Jennie Konrad/Sveriges Radio.
4 av 20
Staffan Hellstrand hjälpte programledarna med att läsa upp vinnaren av Blekingefinalen i Svensktoppen nästa. Foto: Jennie Konrad/Sveriges Radio.
5 av 20
Juryn sammanträder efter att alla bidrag har framförts i Svensktoppen nästa Blekingefinal. Foto: Jennie Konrad/Sveriges Radio.
6 av 20
Towe Jaarnek framförde också en av sina låtar medan juryn sammanträdde. Foto: Jennie Konrad/Sveriges Radio.
7 av 20
Staffan Hellstrand och hans band uppträdde efter att Blekingevinnaren i Svensktoppen nästa korats. Foto: Jennie Konrad/Sveriges Radio.
8 av 20
Artisterna småpratar backstage med producenten Daniel Kjellander. Foto: Jennie Konrad/Sveriges Radio.
9 av 20
Efter sitt framträdande med låten Du & Jag får Ajdin beröm av juryn. Foto: Jennie Konrad/Sveriges Radio.
10 av 20
Ajdin tog det lugnt backstage efter att han framfört sitt bidrag. Foto: Jennie Konrad/Sveriges Radio.
11 av 20
Anna Melander tar emot lovord från juryn efter framförandet av sitt bidrag En ängel inom mig. Foto: Jennie Konrad/Sveriges Radio.
12 av 20
Marie Nilsson och hennes framför sitt bidrag Ta mina händer i Svensktoppen nästas final. Foto: Jennie Konrad/Sveriges Radio.
13 av 20
Det är en blå himmel och sol som finns med oss på Stortorget i Karlshamn under Blekingefinalen i Svensktoppen nästa. Foto: Jennie Konrad/Sveriges Radio.
14 av 20
Första bidraget stod Viktor Johansson för med sin låt Ända sen den dagen. Foto: Jennie Konrad/Sveriges Radio. Foto: Jennie Konrad/Sveriges Radio.
15 av 20
Svensktoppen nästas jurry är på plats och består av med Linus Norda, Jenny Lindeborg och Jonte Andersén. Foto: Jennie Konrad/Sveriges Radio.
16 av 20
Staffan Hellstrand är också på plats och kommer spela flera låtar under eftermiddagen och från klockan 17 håller han en lite konsert. Foto: Jennie Konrad/Sveriges Radio.
17 av 20
Även Anna Melander har fått sin tid ihop med sitt band att göra soundcheck inför eftermiddagens final. Foto: Jennie Konrad/Sveriges Radio.
18 av 20
Marie Nilsson och hennes band är i full gång med soundcheck inför Svensktoppen nästas final som går av stapeln i eftermiddag. Foto: Jennie Konrad/Sveriges Radio.
19 av 20
Viktor Johansson soundcheckar inför finalen i Svensktoppen nästa. Foto: Jennie Konrad/Sveriges Radio.
20 av 20
Det har redan samlats mycket folk framför Torgscenen på Stortorget i Karlshamn för att lyssna på artisternas soundcheck. Foto: Jennie Konrad/Sveriges Radio.

Den rafflande Blekingefinalen av Svensktoppen nästa är avslutad och Viktor Johansson med sitt bidrag Ända sen den dagen har korats till vinnare. 

Eftermiddagen invigdes med uppträdande av Staffan Hellstrand och efterföljdes av de fyra finalistbidragen och juryns utlåtanden. Juryn ihop med lyssnarna utsåg Viktor Johansson till vinnare som nu har chansen att ta sig till riksfinalen där segraren får en plats i Melodifestivalen 2014 och en utmanarplats till Svensktoppen.

Här kan du höra vinnarintervjun

Redan innan finalen drog igång fick vi höra ett sammandrag från förra årets Blekingefinal där Vapenbröder knep hem segern och fick tävla vidare i riksfinalen i Göteborg. Sändningen avslutades med en gratiskonsert med Staffan Hellstrand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".