Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Vitkålsveckan är här

Publicerat måndag 19 januari 2015 kl 16.52
"Det är dags att lyfta vitkålen"
(5:17 min)
Vitkål. Foto: Scanpix
Jens Stjerkvist tycker gott att man kan grava vitkålen. Foto: Scanpix.

Den här veckan kan vara den fattigaste veckan på hela året för många hushåll. För mycket spenderande i jul har grävt stora hål i plånboken. Då kan vitkålen vara bra och billig mat att ta till.

Stjärnkocken och matstrategen Jens Stjernkvist tycker att vitkålen är en billig och underskattad råvara att ta till när det dammar i plånboken.

– Det är dags att lyfta vitkålen, den är så mycket mer än pizzasallad och kålsoppa, säger han.

Jens Stjernkvist tror att vitkålen till och med kan bli den nya trendgrönsaken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".