Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Så piffar du upp överbliven julmat

Publicerat måndag 28 december 2015 kl 15.00
"Det ska vara enkelt"
(10 min)
Julbord i två våningar. Foto:Scanpix
Foto: Scanpix

Gubbröra av sillen eller en äggröra med lax. Det är några av tipsen som matbloggaren Lina Dani ger för att vi ska kunna ta tillvara på den överblivna julmaten.

Varje år slängs onödigt mycket mat i mellandagarna som vi enkelt skulle kunna göra nya goda rätter av tycker Lina Dani som själv anser att hon är riktigt bra på att ta tillvara på rester.

– Jag är lite av en queen på det faktiskt.

Och hon kommer med många tips på hur vi kan återanvända resterna från julbordet.

– Många av de här kalla rätterna är ju lysande att använda till nyårsbordet. Gör en god gubbröra tillexempel.

Hon ger också tips om att prinskorvarna kan förvandlas till en Korv Stroganof och hur köttbullarna med lite smördeg runt blir bra snacks till barnen.


Linn Elmstedt
linn.elmstedt@sverigesradio.se

Joacim Müllo
Joacim.mullo@sverigesradio.se





Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".