Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kändisbagare ska lära blekingarna om surdeg

Publicerat onsdag 20 januari 2016 kl 10.24
Sebastien Boudet, surdegsbagare
(1:51 min)
 franska surdegsbagaren Sebastien Boudet i Blekinge för att hålla kurser i surdegsbakning. Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.
Sebastien Boudettycker det är bra att allt fler intresserar sig för brödbak. Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.

Den franske surdegsbagaren Sebastien Boudet, känd från tv, är i Blekinge för att hålla kurser i surdegsbakning. 

Vi känner honom från bland annat från TV4:s morgonsändningar och så har han gett ut ett flertal böcker om just surdegsbaket. 

Nu ska bagaren Sebastien Boudet lära Ronnebyborna hur man bakar ett riktigt bra surdegsbröd. Han är glad att intresset för brödbak exploderat på sistone. 

– Bröd är ett av mänsklighetens viktigaste livsmedel. Vi har levt på korn, råg, spannmål och utvecklat ett väldigt gott, näringsrikt bröd, säger han. 

Det är inte första gången han är i länet för att utbilda brödintresserade. Sist var han i Karlskrona. 

– I Blekinge möter jag ödmjuka och öppna människor som verkligen vill lära sig. För mig vore det nästan kriminellt att inte komma hit och dela med mig, säger Sebastien Boudet. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".