Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Gör egen ketchup – tips i ny bok om bättre mat

Publicerat torsdag 7 september 2017 kl 11.50
"Mycket mindre sötma"
(1:57 min)
bondens skafferi
Foto: Nordstedts Förlag.

Ställ mer krav på råvarorna och maten du äter – den uppmaningen kommer från Niklas Kämpargård i Sölvesborg som just kommit ut med en ny bok.

Boken heter Bondens skafferi: Recepten & teknikerna för att äta bättre.

Han ger råd om enkla saker man kan göra själv och han uppmuntrar till att odla sin mat själv och välja sådant som är lätt att odla. Och som fungerar även om man inte har en trädgård.

– Vissa saker är väldigt enkelt. Gurka kan man odla på en inglasad balkong. Eller tomater och chili, säger Niklas Kämpargård.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".