Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Stor personalbrist inom vården att vänta

Publicerat tisdag 28 maj 2002 kl 06.45
För att i framtiden kunna ta hand om de gamla och sjuka i Blekinge måste nästan hälften av dem som kommer ut på arbetsmarknaden ha en utbildning i vård och omsorg, visar en en rapport som Arbetsmarknadsstyrelsen, AMS, har gjort.
Bristen på utbildad arbetskraft kan bli ett stort problem i framtiden, och det krävs stora insatser av arbetsgivarna, kommunerna och landstinget: Börje Jönsson, länsarbetsdirektör i Blekinge, säger att man måste göra vårdyrket mer attraktivt, genom bland annat högre lön och bättre arbetsvillkor. Pensionsavgångarna inom vård och omsorg kommer fortsätta att öka och de äldre i samhället blir allt fler, något som kan få till följd att det år 2015 kommer att saknas 320 000 undersköterskor, sjuksköterskor, läkare och andra yrkeskategorier inom vård och omsorgssektorn i Sverige. De närmaste åren ska dock inte finnas några rekryteringsproblem i Blekinge eftersom de kommunala arbetsgivarna fortfarande har många deltid- och timanställda som kan erbjudas heltidsanställning.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.