Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Viktigt meddelande till allmänheten i Sandvikens kommun
Det brinner i en torvtäkt söder om Årsunda med stor rökutveckling och kraftig vind. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.
(Publicerat idag kl 15.42)

Aktivitetsgarantin hindrar arbetslösa få jobb

Publicerat måndag 3 juni 2002 kl 10.18
Nu kommer mer kritik mot arbetsmarknadsverkets hårt kritiserade arbetsmarknadsprogram aktivitetsgarantin.
Den nya kritiken kommer från dem som deltar i programmet. Karlshamnsbon Johnny Haggö är en av de närmare 900 blekingar i aktivitetsgaranti i länet. Han anser att det är nästan omöjligt för den som väl kommit in i aktivitetsgarantin att kunna få ett riktigt jobb. Enligt honom gör garantin att arbetslösa kan utnyttjas och jobba nästan gratis. Johnny Haggö och de andra deltagarna i garantin får a-kassa-ersättning och går ut på arbetsplatser och gör samma jobb som dom anställda. Jonny Haggö har liksom många i samma situation nånstans mellan 4 och 8000 kronor i månaden att leva på. Meningen med arbetsgarantin var att ge långtidsarbetslösa jobb, men satsningen har inte slagit väl ut. Nyligen bestämde regeringen att aktivitetsgarantin inte ska utökas efter en rapport som visade på magra resultat för garantin. Johnny Haggö anser att aktivitetsgarantin är ett sätt för politikerna att med statistik visa att arbetslösheten är mindre än vad den i verkligenheten är. Det handlar inte om att sätta arbetslösa i arbete utan det är en förvaring, säger Jonny Haggö.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".