Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Oviss ombyggnad av E22:an

Publicerat fredag 21 juni 2002 kl 07.47
Det är osäkert om regeringens infrastrukturpengar räcker till någon ombyggnad av E22:an under perioden 2004 - 2015.
Just nu sitter man på Vägverket Sydöst och räknar på olika ekonomiska alternativ. För regionen handlar det om totalt mellan 16 och 23 miljarder kronor under perioden 2004-15. - Får vi runt 16 miljoner kommer det bara att räcka till underhåll av det befintliga vägnätet och till mindre trafiksäkerhetsprojekt, säger Leif Carlsson, ekonomichef på Vägverket Sydöst. I regeringens infrastruktursatsning under åren 2004 -2015 fick järnvägarna en stor del av kakan, medan anslagen till det nationella vägnätet krympte jämfört med tidigare planeringsperioder. Dessutom pekade regeringen ut en rad angelägna vägprojekt i framför allt storstadsregionerna, vilket gör att vägpengarna är hårt intecknade redan nu. Dessutom ska en ombyggnad av E22:an också konkurrera med andra angelägna projekt i regionen.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.