Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ehec-larm oroar konsumenter

Publicerat fredag 22 november 2002 kl 17.05
Larmet om den ehec-smittade korven i Skåne har nu även gjort de kronobergska konsumenterna oroliga. Miljö- och hälsoskyddskontoret har fått flera samtal från personer som vill ha råd om vilken korv de ska våga äta.
Kunder på en stormarknad i Växjö säger till SR Kronoberg att de tänker vara försiktiga när de handlar och flera vill helst avstå helt från att äta kallrökt korv. Men informationen på förpackningarna ställer till problem för konsumenterna, eftersom många tillverkare inte anger om deras produkt är kall- eller varmrökt. Ehec-bakterier dör först när köttet värms upp till minst 70 grader, och därför utgör de kallrökta produkterna en större risk.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.