Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Inget gehör för polissammanslagning

Publicerat onsdag 17 september 2003 kl 11.23
Varken polisstyrelsen i Kronoberg eller Kalmar är särskilt positiva till Blekingepolisens styrelses tankar på att slå ihop de tre myndigheterna till en enda.
Polisen i Blekinge har stora sparkrav på sig framöver. Det handlar om 12 miljoner kronor för nästa år. Och prognoser för framtiden tyder på att polisen kommer att ha ännu större underskott. -Efter att de ekonomiska prognoserna nu har presenterats stärks styrelsen i sin tro på en sammanslagning som lösning på problemen, säger ordföranden i styrelsen, socialdemokraten Per-Olov Larsen. I början av oktober ska blekingestyrelsen träffa ledamöterna för Kronoberg och Kalmars polisstyrelser för att diskutera frågan. Enligt polisstyrelses ordförande i Kalmar - socialdemokraten Birgitta Elfström - kan man hitta lösningar på de ekonomiska probelmen på andra sätt. Till exempel genom gemensam administration. Men hon är ändå villig att diskutera frågan om en enda polismyndighet i sydost.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.