Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Växjö

Växjös service i stort sett godkänd

Publicerat tisdag 2 februari 2010 kl 16.01
Servicen på Växjö kommun är bra på vissa punkter med eftersatta på andra. Foto: Lennart Nilsson / SR

Servicenivån via telefon och e-post i Växjö kommun är klart godkänd enligt en ny undersökning. Av omkring 40 kommuner som granskats är Växjö på plats fem till tio för de flesta olika områden. Men det finns några områden där servicen upplevts som sämre.

– Det är alltid svårt med tillgängligheten - att samtidigt vara ute i verksamheten och jobba och samtidigt vara tillgänglig för att till exempel svara i telefon, säger Terese Lundgren som är gruppledare för service.

Det gäller bland annat förskolan och möjligheten att få kontakt med en handläggare och att få ett svar på den fråga man har, liksom för olika aspekter på grundskolan.

Det är företaget JSM Telefront, ett undersökningsföretag med inriktning på kundkontakter, som har gjort undersökningen på uppdrag av Sveriges Kommuner och Landsting. Företagets personal har ringt kommunen respektive skickat e-post med frågor till kommunen. Bemötande, engagemang och vad man får för svar har bland annat noterats.

Resultatet visar bland annat att Växjö kommun är klart över snittet för övriga kommuner när det gäller att svara på e-post. Och arbetet för att bli bättre går vidare.
– Vi arbetar ständigt mot alla förvaltningar med servicefrågan på arbetsplatsträffar och möten. Vi talar lite om telefonkultur och bemötande, säger Terese Lundgren.

– Historiskt har det varit svårare att få kontakt med olika personer på kommunen. Men idag måste vi öppna upp oss mer och ha direktkontakt med medborgarna.

Och det ligger också bakom en planerad ombyggnad av kommunhusets entré som ska göra det lättare för medborgarna att klara av olika ärenden. Bland annat ska funktioner som till exempel bygglov flyttas ner till bottenvåningen.

Flera av länets övriga kommuner har också deltagit i den här undersökningen, och deras resultat kommer att presenteras senare.

Roger Bergvik
roger.bergvik@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".