Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Växjö

Växjösemlor får godkänt

Publicerat torsdag 21 april 2011 kl 12.07
Foto: Bertil Ericson/Scanpix.

Hur ligger det till med bakterierna i semlorna på konditorierna i Växjö? Hyfsat enligt miljö - och hälsoskyddskontoret som har tagit prover på semlorna. Ingen semla var hälsovådlig.

10 konditorier eller caféer som själva tillverkar sina semlor fick påhälsningar av en miljö och hälsoskyddsinspektör i mars.

Prover togs på en semla på varje ställe ur försäljningsdisken och skickades sedan in för mikrobiologisk analys. Resultatet visar att på åtta av de 10 ställena var semlorna helt utan anmärkning.

Två av ställena hade semlor som bedömdes som godtagbara med anmärkning. I de semlorna fanns bakterier som tyder på att något inte stod helt rätt till, antingen med renligheten, eller temperaturen.

Inget ställe sålde semlor som hade så pass mycket bakterier att de var farliga för hälsan.

Karin Ernstsson
karin.ernstsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".