Ljungby

Schweiziskt universitet planerar starta utbildning i Ljungby

Publicerat torsdag 28 juni 2012 kl 14:40
Utanför Ljungby kommunhus. Foto: Rikard Persson/Sveriges Radio
Utanför Ljungby kommunhus. Foto: Rikard Persson/Sveriges Radio.

Ljungby kan bli först i hela Sverige med en utländsk universitetsutbildning. Det är universitetet i Bern i Schweiz som planerar att starta en treårig ekonomiutbildning i Ljungby.

– Vi ser ju detta som en utveckling av Ljungby, kommunalrådet Carina Bengtsson (C). Det är en unik utbildning i företagsekonomi som vi vill ska starta här. Det har ju mycket att göra med utbyte av utbildningar och utbyte mellan företag.

Från schweizisk sida vill man att utbildningen ska ha upp mot 40 platser, och blir det här verklighet skulle det få stor ha stor inverkan på  Ljungby.

– En sådan här utbildning skulle betyda mycket för Ljungby kommun och vi måste bli duktigare på att lära av varandra i den globaliserade världen.

Sedan tidigare finns Centrum för Informationslogistik i Ljungby med en internationell prägel och den nya utbildningen blir ett komplement.

Men det återstår en hel del innan utbildningen kan komma igång.
– Det är regeringen som slutgiltigt säger ja eller nej, men jag är optimist och tror att den här utbildningen kommer i gång.

Förhoppningen är att utbildningen kan starta nästa höst.

Roger Bergvik
roger.bergvik@sverigesradio.se

Skriv ut

Dela

Användarkommentarer

Kommentera

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler