Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
KRONOBERG

Fler har stora problem med serviceresor

Uppdaterat onsdag 17 juli 2013 kl 09.08
Publicerat onsdag 17 juli 2013 kl 06.00
"Borde fråga oss på golvet"
(1:25 min)
1 av 2
Serviceresor. Foto: Lena Gustavsson/Sveriges Radio
2 av 2
Gullvi Strååt har också haft problem med serviceresor. Foto: Privat

Det är många fler än synskadade Therése Lundqvist i Åseda som har stora problem med serviceresor. Efter att vi berättat om hennes fall i nyheterna har det strömmat in liknande vittnesmål om ständigt försenade eller uteblivna resor.

Omsorgsassistent Gullvi Strååt i Växjö är en av de som är upprörda. Hon har många gånger stått och väntat med vårdtagare på serviceresors transporter.

– Det är alltid lika spännande om de ska dyka upp eller inte, de gör ju det, men när? Man har ju en tid att passa, varför inte fråga folk ute på golvet då, både de handikappade själva som kan tala för sig och vi personal, hur det skulle kunna se ut, säger hon.

Men det är inte bara Gullvi Strååt som har hört av sig utan även en synskadad kvinna berättar i likhet med Therese Lundqvist att hon åkt med serviceresor sedan 2006 och att det ofta är problem med försenade bilar.

Även en äldre man skulle åka med serviceresor till sin hustrus begravning men kom aldrig fram i tid eftersom serviceresors transport var försenad.

Även när vi ska möta omsorgsassistenten Gullvi Strååt som varit på utflykt med sin vårdtagare kommer transporten försent tillbaka, men hon tror att hon har en lösning på problemet.

– Jag tror att vi skulle kunna sätta oss ner och diskutera igenom för att kunna hitta en bättre lösning. Det vore nog på sin plats tror jag att man började fråga oss ute i verksamheten, de som är beroende av bussen, färdtjänsten eller serviceresor på ena eller andra sättet. Så skulle vi kanske kunna mötas på halva vägen och inte irritationer skulle uppstå jämt och ständigt, berättar Gullvi Strååt, omsorgsassistent i Växjö.

Vi har tidigare hört ansvariga från serviceresor som lovat förbättringar.

Har du också blivit drabbad av förseningar eller glömts bort av serviceresor? Hör av dig till oss! nyheter.kronoberg@sverigesradio.se

Therése blir gång på gång bortglömd

Therése Lundqvist blir ofta bortglömd. Foto: Dick Kardell/Sveriges Radio

#link=357115#från Åseda blir gång på gång bortglömd av Serviceresor när hon ska åka hem från jobbet. Bara senaste veckan har det hänt flera gånger.

Läs också:

Fler än Therése har problem med Serviceresor

Roland Gustbée (M): "Det är pinsamt"

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".