Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
P4 Morgon

Åsedasonen Klas Lindberg står bakom Nobelmiddagen

Publicerat måndag 8 december 2014 kl 11.43
Hör Klas Lindberg berätta om Nobelmiddagen
(6:54 min)
Klas Lindberg står för maten. Foto: Pressbild, klaslindberg.se
Klas Lindberg står för maten. Foto: Pressbild, klaslindberg.se

Åsedasonen Klas Lindberg förbereder sig just nu för den stora Nobelbanketten som går av stapeln på onsdag. Tillsammans med konditorn Daniel Roos har Klas Lindberg arbetat fram grundidén till maten, men så är de också namnkunniga OS-medaljörer med Svenska kocklandslaget 2012.

"Det känns okej faktiskt, jättekul".

Är det det största man kan göra som kock?

– Det är absolut något av det större, inget snack om saken. Det är nästan 1 400 gäster från hela världen som vi förbereder maten till.

– Något man ska tänka på är att stora delar av de som kommer på festen har gjort något helt fantastiskt för mänskligheten. Det glöms bort ibland, och det bilr mycket fokus på maten. Vi firar de här är pristagarna och det är häftigt säger Klas Lindberg.

Hör hela intervjun i länken ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".