Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Julen 2014

Många vill ha ekologisk julskinka

Publicerat söndag 21 december 2014 kl 10.43
Färskvaruchef Josef Blom: "Ekologisk gris är väldigt stort hos oss"
(1:00 min)
Två Kravgrisar i hage på Kalvsjö gård
Ekologiskt uppfödda grisar i hage. Foto: Raina Medelius/Sveriges Radio

Ekogris på det svenska julbordet börjar bli en allt tydligare trend. Men än så länge är det just skinkan och inget annat på grisen som lockar kunderna konstaterar man på LRF.

Den ständigt ökade efterfrågan på ekologisk julskinka är något som bland annat Josef Blom, färskvaruchef på en större matvarubutik i Norrköping, märker inför årets julfirande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".