Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Förmiddag i P4

"Linner" - ett av de nya matbegreppen för 2015

Publicerat måndag 19 januari 2015 kl 10.02
"Brinner serveras som frukost fast till middag"
(12 min)
Pilgrimmsmusslor samt en rätt med pasta och fettucini. Foto: Scanpix
Foto: TT

Köttkonsumtionen spås minska 2015, vi kommer att träffa vänner över en "linner", bjuda familj och vänner på en "brinner" och liva upp måndagen med en "slunch". 

Förmiddag i P4 ringde upp matexperten Lennart Wallander som förklarade de nya matbegreppen - hör hur det lät här!

De nya matbegreppen:

  • Linner - Maten mellan lunch och middag (dinner)
  • Brinner - Serveras som frukost (breakfast) men serveras till middag (dinner)
  • Slunch - helgmåltid som börjar vid 16-tiden och övergår till kvällen
  • Fourth meal (fjärde måltiden) - Det man äter mellan middag och frukost, dvs på natten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".