Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
P4 Morgon

Konservmat och gröt med snus

Publicerat fredag 30 januari 2015 kl 11.41
"Det rann lössnus ner i gröten och blandades med saliv"
(2:52 min)
Risgrynsgröt, der Reisbrei oder Milchreis, ist ein fester Bestandteil des schwedischen Weihnachtsessens. Brei aus dem exotischen Reis galt früher als wesentlich feiner als der normale Brei aus Hafer oder Gerste. (Foto: Malin Hoelstad / TT)
Gröten på bilden har inget att göra med artikeln. Foto: Malin Hoelstad / TT)

Varför är vi så faschinerade av gammal mat och vad vi åt ur ett historiskt perspektiv? Det vet Jenny Damberg från Hovmantorp som skrivit en bok om just detta.

Hon har studerat vår mat från andra världskriget och framåt. I P4 Morgon berättar hon om den okända konservburksrätten "Sallad tre burkar" och avslöjar vilken som är den absolut äckligaste maträtten hon stött på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".