Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Mycket bakterier i snabbmat

Publicerat söndag 21 april 2002 kl 11.41
När miljö- och hälsoskyddskontoret i Växjö tidigare undersökte butiker, som sålde semlor, upptäcktes brister i både märkning och hantering. De resultaten finns med när Livsmedelsverket i Uppsala nu har sammanställt resultaten av en lång rad undersökningar i landets kommuner.
Rapporten visar att färska smörgåsar och bakverk, som säljs i livsmedelsbutiker och bagerier, ofta innehåller för mycket bakterier. Bakterieförekomsten innebär dock sällan någon allvarlig risk att bli sjuk, konstaterar man på Livsmedelsverket.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.