Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
P4 Morgon

Bagare ger proffstips för perfekt semmelbak

Publicerat tisdag 17 februari 2015 kl 05.40
Henrik Lövqvist, bagare och lärare på Kungsmadsskolan i Växjö.
Henrik Lövqvist, bagare och lärare på Kungsmadsskolan i Växjö.

Fettisdagen och semlor i långa banor. I dag är dagen då du får äta hur många semlor du vill. Henrik Lövqvist, bagare och lärare på Kungsmadsskolan i Växjö besökte morgonstudion och lär Fredrik och Petra hur man tillverka en "redig" semla. 

Henriks tips på enkel och god mandelmassa.

20 g mandel (hackad eller skållad)

1 dl florsocker

1 dl socker

Grädde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".