Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Kronoberg

Bagarens bästa tips: Så får du till surdegsbrödet

Publicerat torsdag 26 november 2015 kl 12.01
Surdegsstarten - steg för steg
(2:07 min)
Ett antal surdegsbröd på en bräda.
1 av 2
Surdegsbröd i mängd! Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio
Mjöl i olika bunkar.
2 av 2
Olika sorters mjöl. Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio

Det finns allt från surdegshotell till telefonjour för surdegsnybörjare - att baka surdegsbröd är en gammal tradition som de senaste åren blommat upp igen. Men hur får man till det? Bagaren Ia Ahlsgård ger dig svaret!

Hur funkar det med surdegsbakande? Hur gör man och vilka fel kan man göra?

Bagaren Ia Ahlsgård ger dig svaren! I ljudklippet ovan beskriver hon hur en surdegsstart går till. Intervjun i sin helhet, med hennes surdegstips, kan du höra här

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".