Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Mat

Stor del ekomat i regionen och i Växjö kommun

Publicerat tisdag 31 maj 2016 kl 08.02
Doris Johansson. Foto: Landstinget Kronoberg
Kost- och restaurangchef Doris Johansson. Foto: Region Kronoberg.

Under måndagen presenterades årets landsting/regioner och kommuner som är bäst på att ha hög andel ekologiska matvaror i köken. Region Kronoberg är fortfarande i toppen bland landstingen och regionerna i landet med 48 procent ekomat.

Detta enligt den idéella föreningen EkoMatsCentrum som står bakom undersökningen som kallas för Ekomatsligan.

Kostchef Doris Johansson är stolt:

– Jag blir så stolt över det arbete som vi gör inom kost- och restauranger. Bra mat betyder mycket för våra patienter och övriga som äter i våra restauranger i Växjö och Ljungby, säger Doris Johansson, kost- och restaurangchef.

Växjö kommun är bäst bland kommunerna i länet med 40 procent inköpta ekomatsvaror. I Kronobergs län är snittet bland kommunerna 35 procent.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".