Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Växjö

Elfte nobelmiddagen i rad för Ulrika

Publicerat måndag 12 december 2016 kl 10.09
Ulrika Bohman: "Det är helt fantastiskt"
(1:30 min)
Ulrika Bohman, som är sommelier, tipsar om dryck till midsommarafton. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio

I lördags ägde den stora nobelmiddagen rum med pristagare, kungligheter och ministrar. Och en av de mer frekventa deltagarna på middagen kommer från Växjö. Ulrika Bohman serverade nämligen gästerna för elfte året i rad.

Ulrika Bohman, till vardags arbetande på en restaurang i Växjö, verkar ha fastnat för att arbeta som sommelier på nobelmiddagen. Lördagens middag var den elfte i ordningen.

– Det är helt fantastiskt. Det är en fest även för mig. Man ställer sig in i ledet och hänger med alla andra. Det är en otrolig glädje och en härlig miljö, säger Ulrika Bohman.

Istället för att servera tallrikar, som hon är van vid, får hon chansen att servera på traditionella fat under middagen. 

– Det gör jag bara en gång om året. Men det sitter i benmärgen ändå när fatet åker upp på vänstersida. Den gamla, traditionsenliga skolan med fat är vad det handlar om, säger Ulrika Bohman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".