Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Kronoberg

Kock-Sunes bästa vildsvinstips

Publicerat måndag 17 juli kl 11.39
Sune Markman: Den lever och har det bra
(2:02 min)
Sune Markmann
Sune Markmann. Foto: Sveriges Radio

Vildsvin är favoritkött hos krögaren och kocken Sune Markman på Grimsnäs herrgård utanför Skruv. Här delar han med sig av sina bästa tips!

Det jagas mycket vildsvin i Kronoberg men trots det är det mest utländskt, fryst vildsvinskött som finns i butikerna.

Krögaren Sune Markman, med mångårig erfarenhet från restaurangbranschen, serverar gärna lokalproducerat vildsvin i sin matsal.

Och han vill höja statusen på vildsvin.

– Börja gärna med att förkoka köttet lite i buljong. Viltkött har ofta väldigt lite fett och det blir lätt torrt, säger Sune Markman.

I ljudklippet ovan får du Sunes bästa vildsvinstips!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".