Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Slutar med KRAV-märkt kött

Publicerat måndag 28 oktober 2002 kl 08.50
Efterfrågan på ekologiskt kött är så liten att Swedish Meats ska sluta med slakt för KRAV-märkt kött vid slakterierna i Skellefteå, Östersund och Visby.
I Västerbotten finns en handfull köttproducenter som föder upp sina djur ekologiskt. Köttet från deras djur kommer att hanteras och säljas som vilket annat kött som helst. Men Leif Nilsson som föder upp nötdjur och lamm tycker inte att det känns bra. - Har jag ansträngt mig och varit med i KRAV vill jag ju att köttet ska bli KRAV-kött i slutändan också, säger han till P4 Västerbotten Hans hustru Karin Nilsson tvivlar på att efterfrågan på köttet är så dålig. - Man läser ju i tidningen att konsumenterna inte får tag i det, man vet ju inte vad man ska tro, säger hon.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.