Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Badmästeri och feministiskt självförsvar nya ämnen

Publicerat fredag 29 november 2002 kl 10.13
I Skellefteå föreslås nya utbildningar med lite olika inriktning.
I en motion till kommunfullmäktige föreslår centerpartisten Christina Björk att Skellefteå startar en badmästarutbildning med riksintag. Enligt Svenska badmästareförbundets hemsida saknas adekvat bandmästarutbildning i Sverige. Och Skellefteå borde passa jättebra för det här med alla badhus som finns, tycker Björck. Ett nytt ämne för alla flickor i grundskolan och gymnasiet lanseras av vänsterpartisten Jalina El-Saaidy. Hon vill erbjuda flickorna kurser i feministiskt självförsvar. I ett sånt ingår både fysiska och psykiska aktiviteter men det handlar inte om att slåss, skriver El-Saaidy i sin motion till fullmäktige. Hon anser att det finns ett stort behov av att stärka unga kvinnor i deras vardag. Motionen har behandlats av kommunstyrelsens arbetsutskott, som lämnat vidare till socialnämnden för vidare behandling. (2002-11-27 17:23)
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.