Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Hur ska Ön se ut?

Publicerat onsdag 19 september 2007 kl 07.21

Planeringen för bostäder på Ön har tagit ytterligare ett steg.

Näringslivs- och globaliseringsutskottet I Umeå har fattat beslut om gå ut på samråd om den fördjupade översiktsplanen på Ön.  Den utgår från att det byggs 2500-3300 enheter på Öns norra spets som ska byggas i etapper något som kan ta mellan 15 och 20 år.

Samrådshandlingen beskriver hur Ön kan bebyggs etappvis. Perspektivet är långt, det tar 15-20 år att fullfölja planerna fullt ut, under förutsättning att efterfrågan på bostäder fortsätter att vara hög.

Partierna i utskottet har lämnat in sina synpunkter och de ska skrivas in i samrådshandlingen innan utställningen inleds. Bland nyheterna märks en skrivning om att ”fastighetsägare som blir berörda i stor omfattning av planen, kommer att kunna erbjudas nya tomter inom planområdet, om önskemål om detta finns”.

Detta ska också in i samrådshandlingen/planen innan samrådet:

· Ett reservat (en plats om det skulle behövas) för en framtida bilbro mot Öst-Teg

· En öppenhet/ett reservat för en gång- och cykelbro mot Ankargränd

· Det ska finnas en möjlighet att i vissa lägen, där det inte påverkar helheten, bygga högre hus än 9 våningar.

Utställningen pågår mellan den 15 oktober och 10 december. Alla umebor kommer att ha möjlighet att lämna synpunkter, både på det traditionella sättet och via kommunens webbplats www.umea.se.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".