Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Olika bedömning upprör

Publicerat tisdag 25 september 2001 kl 10.05
Utländska gästarbetare inte välkomna i den norrländska skogen - men däremot i den uppländska.
Flera branscher tycker sig nu behöva utländska gästarbetare för att klara av toppar i arbetet. Det berättade P4 Västerbotten i går. Frågeställningen är så ny att myndigheterna har gjort olika bedömningar i olika delar av landet. I norra Sverige har skogsindustrin inte fått ta emot utländsk arbetskraft. Och i norra Sverige där alla fått nej, är bland andra Arvid Eckerskog, med skogstjänsteföretag med bas i Åsele, irriterad: - Det här får vi ju reda ut, hur de olika länsarbetsnämnderna fungerar på olika håll i landet. Det är ju en möjlighet att flytta förtagets säte någon annanstans, säger Arvid Eckerskolg. Det finns tillräckligt många arbetslösa i Norrland, blev bedömningen. Men länsarbetsnämnden i Stockholm sa ja till ett företag i Uppsala.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.