Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Omstridda poster i styrelser och nämnder

Publicerat onsdag 18 december 2002 kl 09.00
Sex politiska uppdrag plus kommunalrådsposten, det får socialdemokraten Bert Öhlund. De borgerliga partierna missnöjda med att alla ordförande- och vice ordförandeposter går till s och v.
Skellefteås kommunalråd Bert Öhlund ska sitta i två stiftelser, i tre bolagsstyrelser, och vara ombud i en ekonomisk förening - det blev klart i kommunfullmäktige i går. De sex uppdragen ska han ha vid sidan om att vara ordförande för kommunstyrelsen. Alla ordförandeposter i Skellefteå kommuns nämnder ska nu innehas av antingen en socialdemokrat eller en vänsterpartist. Det gillades inte av den borgerliga oppositionen, som i en reservation tyckte att den fördelningen inte alls speglar valresultatet - där både socialdemokraterna och vänsterpartiet förlorade mandat.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.