Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Rödåselborna kämpar för sin affär

Publicerat onsdag 8 januari 2003 kl 10.51
På fredag får byborna i Rödåsel mellan Umeå och Vindeln återigen en affär. Byborna samlat in 237 000 kronor som en grundplåt för att köpa den gamla affärsfastigheten.
Alf Söderlund är VD i bybornas aktiebolag och menar att det är byborna som måste ta saken i egna händer om byn ska få behålla sin butik. Alf Söderlund menar att det är nödvändigt med en affär om man ska kunna behålla byn levande. - Den är en grund för utveckling av byn vidare, för servicen, för att kunna ha kvar äldre i byn och få yngre att flytta hit, säger han. Trots att det krävs mycket tid arbete och engagemag tvekar inte Alf Söderlund att rekommendera andra byar utan affär att satsa. - Inte minst för att vi har fantastiskt roligt tillsammans.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.