Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Viktigt meddelande till allmänheten i Sandvikens kommun
Det brinner i en torvtäkt söder om Årsunda med stor rökutveckling och kraftig vind. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.
(Publicerat idag kl 15.42)

Hamnarbete läggs ner

Publicerat fredag 24 januari 2003 kl 11.54
Idag lägger hamnarbetare ner arbetet i protest mot ett förslag till EU-direktiv som ska göra det lättare för arbetgivarna att anställa hamnarbetare under friare villkor. EU-direktivet skulle kunna leda till lönedumpning, hävdar Lars-Göran Holmlund, transportmedlem vid hamnen i Holmsund.
Det är transportarbetarförbundet som står bakom aktionen som pågår i tre timmar - och i länet berörs stuveriarbetare i hamnarna i Holmsund och Skelleftehamn, rapporterar P4 Västerbotten. - Det är en politisk aktion som inte riktar sig mot arbetsgivaren, säger Lars-Göran Holmlund, som jobbar i hamnen i Holmsund och som är medlem i Transportarbetarförbundet. På arbetsgivarsidan, Sveriges hamnar, tycker man däremot att stuveriarbetarna visst strejkar när de lägger ner jobbet mellan 12 och 15 i dag. Arbetsgivarsidan håller inte heller med om farhågorna kring det förslagna EU-direktivet t ex vad gäller risken att lågbetald fartygspersonal ska ta över lossningen av lasten - Rädslan är överdriven, och dessutom skulle lossningen då ske på samma villkor gäller stuveriarbetarna, hävdar Jan Appelgren på arbetsgivarsidan. Men det håller inte stuveriarbetaren Lars-Göran Holmlund med om. - Vi har ungefär 100 kronor i timmen nu, om det då kommer en besättning som kanske gör det här jobbet för 20 kronor - det säger sig självt att då är det inte på lika villkor längre, säger Lars-Göran Holmlund till P4 Västerbotten. EU-direktivet ska så småningom behandlas i EU-parlamentet för andra gången.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".