Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Akutsjukvård hotas i inlandet

Publicerat måndag 17 februari 2003 kl 19.58
Cheferna inom Södra lapplands sjukvård har inte lyckats hitta några möjligheter att rädda kvar akutvård i länets alla inlandskommuner. Vid ett möte i fredags fanns förhoppningen att budgeten för vårdcentraler och sjukstugor skulle bli klar inom kort. Vi kan inte utföra politikernas uppdrag att behålla all akutsjukvård i inlandet i kombination med neddragningar säger Jan-Erik Köhler sjukvårdsdirektör i Södra lappland.
Den som tydligast sagt ifrån är verksamhetschefen i Sorsele, Gunilla Hegardt. Hon anser att det i Sorsele inte går att behålla akutplatserna om budgetneddragningen genomförs. Därmed går inte politikernas beslut att både spara pengar och behålla akutsjukvården att genomföra, säger Jan-Erik Köhler, utan då måste frågan gå tillbaka till politikerna.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.