Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Utbildning räddar Centrumhuset

Publicerat söndag 4 maj 2003 kl 13.16
Robertsfors kan få en restaurangutbildning på gymnasienivå.
Jenningsskolan har fått i uppdrag att försöka starta en treårig restuarangutbildning till hösten, i Centrumhuset, det som förr var Folkets Hus i Robertsfors. De nya planerna gör kommunalrådet i Robertsfors Hans Lindgren (s), förhoppningsfull om Centrumhusets framtid. Kommunen tog över samtliga lokaler i centrumhuset efter Folkets Husföreningens konkurs och idag finns en utbredd vilja att få liv i huset. Åtta föreningar i samhället har gått samman i en nybildad centrumhusförening. Sammanslutningen ska ansvara för bio och teatersalongen men kan få ta ansvar för fler delar i huset. Och nu verkar det bli liv i Centrumhuset när Jenningsskolan i Robertsfors har fått i uppdrag att försöka starta en treårig restaurangutbildning i lokalerna. Kontakt med lärare är tagen och 5-6 elever har redan anmält intresse och förhoppningen är att starta i augusti. Den praktiska delen skulle i första hand gå ut på lunchservering. Underlag till det kan finnas då kommunens komvuxutbildningar med ett 60-tal elever förmodligen ska flyttas till Centrumhuset.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.