Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kommunal varslar om strejk i 7 kommuner i länet

Publicerat tisdag 6 maj 2003 kl 15.02
Kommunal varslade idag om total strejk i ytterligare 137 kommuner från och med den 26 maj. Totalt berörs 47 tusen medlemmar. I länet tas följande kommalmedlemmar ut i strejk, de som jobbar i Lycksele, Malå, Norsjö, Robertfors, Storuman, Vilhelmina och Vännäs.
Sedan tidigare har kommunal varslat om total strejk i Umeå och Skellefteå från och med måndag den 12 maj. Följande undantag gäller: Inom de särskilda omsorgerna om intellektuellt funktionshindrade, äldre- och handikappomsorgerna, psykiatrin, kommunens hälso- och sjukvård görs undantag för arbetstagare som arbetar med vård- och omsorgsuppgifter och sådana uppgifter som är nödvändiga för att upprätthålla normal standard. Arbetstagare som arbetar inom särskolan och arbetstagare som arbetar inom barn- omsorg/förskola/skola med omsorg om barn med särskilda behov – stödpersonal – undantas från stridsåtgärderna. Undantag görs även de som arbetar inom räddningstjänsten och för de som som behövs för att upprätthålla normal djurskötsel vid naturbruks- gymnasier. Arbetstagare som genomgår utbildning undantas generellt från stridsåtgärderna.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.