Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Viktigt meddelande till allmänheten i Sandvikens kommun
Det brinner i en torvtäkt söder om Årsunda med stor rökutveckling och kraftig vind. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.
(Publicerat idag kl 15.42)

Fritidsgården Trumfen nedläggningshotad

Publicerat onsdag 11 juni 2003 kl 18.01
Fritidsgården Lyktan blir kvar för ungdomarna i Kristineberg även i framtiden. Detsamma gäller Mysak, Flamman och Loftets fritidsgårdar i Lycksele också. Det är i centrala staden som politikerna föreslås spara in på fritidsverksamheten.
Fritidsgårdarna i Lycksele kostar för mycket pengar, men fullmäktige vill inte lägga ned någon av gårdarna utan att först ta reda på vad det skulle innebära. Nu har en tjänsteman gjort ett förslag där fritidsgårdarna i centrala stan föreslås koncentrera sin verksamhet till en enda - Tjärhovet. Tjärhovet är det relativt nyöppnade allaktivitetshuset som ligger nere vid Umeälven och där kanske främst ungdomar i gymnasieåldern men också vuxna håller till idag. De i högstadieåldern brukar vara på Trumfen, den verksamheten skulle enligt förslaget flyttas till Tjärhovet. Liknande förslag har tidigare orsakat stora protester bland ungdomarna som brukar vara på Trumfen. Verksamheten på fritidsgården Duvan i centrala Lycksele drivs av filadelfiaförsamlingen med ekonomiskt stöd från kommunen. Det stödet föreslås också dras in. Totalt ger förslaget en besparing på drygt 600 tusen kronor.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".