Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Storbrand under kontroll - men arbetet fortsätter

Publicerat måndag 21 juli 2003 kl 18.22
Fortfarande arbetar ett stort antal brandmän och hemvärnsmän i skogarna vid Västervik och Ösjön i Bygdeåtrakten. Exakt hur stor yta som brunnit är ännu oklart - men en ungefärlig siffra på 100 hektar har nämnts. Nu koncentrerar man sig på att hindra elden från att sprida sig.
Erik Forsberg är en av skogägarna som finns ute i det som finns kvar av skogen i Västervik. - Skog står ju kvar men rötterna har ju brunnit av, så det är totalförstört, säger han. Det knastrar och ryker i den förkolnade marken på andra sidan det dike och den väg som är en av brandgatorna i skogarna i Västervik och Ösjön i Bygdeå. Ett femtital brandmän och hemvärnsmän bevakar så att inte elden blossar upp igen och sprider sig i den mycket torra marken. Det var i torsdags som en brand först upptäcktes i området - och hemvärnsmannen Göran Svensson är åter på plats sen han vilat några timmar efter en lång natts arbete i den eldhärjade skogen. - Vi fick dra slang så att idag har man ganska ont i armarna. Jag har då haft kramp i armarna i natt men nu är det bara dags, ut igen, säger Göran Svensson.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".