Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

För varmt för maten

Publicerat tisdag 22 juli 2003 kl 09.49
Livsmedelsbutikernas kylar och frysar orkar inte med i värmen - i fyra av fem butiker där P4 Västerbotten mätt temperaturena är mjölken och köttet för varmt.
Hållbarheten blir kortare, och produkten gammal innan slutdatumet. Har man otur kan man bli dålig i magen av köttet. Det är ett lagbrott att ha för höga temperaturer - men hälsovårdsmyndigheten hinner inte kolla butikerna lika ofta som dom ska. Det enligt Ronnie Norberg, tjänsteman på hälsovårdsmyndigheten. Det är allvarligt att kommunerna inte prioriterar det här högre, säger Louise Söderlund på livsmedelsverket, som också poängterar att det är affärernas ansvar att ha rätt temperatur.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.