Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Grön kost ger färre cancerfall

Publicerat torsdag 19 mars 2009 kl 10.44
Buljongbakad potatis med feta. Foto: Malin Hoelstad, Scanpix.

Vad vi äter kan ha betydelse för om vi drabbas av cancer eller ej. Enligt en engelsk studie drabbas vegetarianer generellt av färre cancerfall, förutom när det gäller tjocktarmscancer, som är mer vanligt hos vegetarianer än hos de som äter kött, något som förvånar forskarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".