Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Medelhavskost bra för reumatiker

Publicerat tisdag 23 september 2003 kl 16.51
Den kost som befolkningen på Kreta äter motverkar ledgångsreumatism. Tre månader med fisk, olivolja och tillagade grönsaker gjorde patienter friskare, visar ny doktorsavhandling.
När en grupp patienter under tre månader bytte ut sin vanliga mat mot medelhavskost blev de bättre från sin sjukdom, visar Umeå-forskaren Linda Hagfors i en ny avhandling. Tidigare studier har pekat på att konsumtion av fisk, olivolja och tillagade grönsaker kan skydda mot ledgångsreumatism. Efter tre månader med medelhavskost hade patienterna minskad sjukdomsaktivitet, en förbättrad funktionsförmåga och ökad vitalitet.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.