Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Värme hindrar inte älgköttshanteringen

Publicerat tisdag 1 september 2009 kl 16.23

Trots den varma hösten kommer det att gå bra för älgjägarna att hantera köttet, med dagens metoder. Det är vad Torbjörn Lövbom, ordförande för Västerbottens Jägareförbund anser.

Enligt Livsmedelsverket ska jägarna fokusera på renlighet när köttet hanteras och att köttet kyls ner så snabbt som möjligt. Det är alltså viktigt med rena knivar och helst ska jägarna använda plasthandskar. 

Med en dygnsmedeltemperatur på mer än tio plusgrader så kan köttet förvaras max ett till två dygn utan ytterligare nedkylning. Om dygnsmedeltemperaturen är mellan +5 och +10 gradet gäller max en vecka. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".