Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Mer skydd för fågellivet

Publicerat onsdag 23 januari 2002 kl 18.22
EU-kommisionen kräver nu att det känsliga fågellivet vid Umeälvens delta skyddas - något som kan få stor betydelse för Botniabanans dragning. Området är skyddat redan idag men om måste utvidgas, annars hotar EU-kommisionen att dra Sverige inför domstol.
EU-kommisionens krav att det känsliga fågellivet vid Umeälvens delta ska skyddas i större utsträckning än idag behöver inte påverka Botniabanans dragning. Det säger Göran Enander som är planeringschef på Miljödepartementet. EU-kommissionen anser att det skyddsvärda området måste utvidgas, annars hotar dom att dra Sverige inför EG-domstolen. Skulle området utvidgas kan besluten om Botniabanan försenas, säger Göran Enander, men i EU-kommissionens skrivelse står det att allmänintresset av till exempel en järnväg kan vara så stor att man ändå drar den igenom området. I slutändan är det upp till regeringen att göra den avvägningen, enligt Göran Enander på Miljödepartementet.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".