Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Hemavan

Samisk mat är slow food

Publicerat lördag 12 juni 2010 kl 18.07
Ol Johan Sikku, ordförande för Slow Food Sápmi. Foto: Marit Kuhmunen

I helgen träffas organisationen Slow foods internationella råd i Hemavan. Ett 80-tal deltagare från hela världen pratar om och lär sig mer om samisk matkultur. Intresset för naturproducerad samisk mat ökar hela tiden berättar Ol Johan Sikku, ordförande för Slow Food Sápmi.

Under söndagen ska konferansdeltagarna göra en utflykt till Björkvattendalen för att se den natur som maten produceras i. Ett av huvudsyftena med konferansen är också att förbereda en större internationell Slow food konferens i Sapmi nästa år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".