Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsmedel & Hygien

Skellefterestaurang städade upp

Publicerat fredag 27 april 2012 kl 11.04

En restaurang i centrala Skellefteå har nu fått godkänt efter att ha städat upp lokalerna. För ett par veckor sedan gjordes en oanmäld inspektion och det upptäcktes brister i bland annat rengöringen.

Hyllor i torrförrådet och golvet i frysrummet, mikrovågsugnen, salamandern och stekbordet var inte rena. I degrummet lossnade flagor från väggen och i köket förvarades möglig frukt i en öppen kartong bredvid färsk frukt. Pappershanddukar saknades i omklädningsrum och personaltoalett.

Restaurangen fick ett föreläggande om att rätta till bristerna. Och vid en uppföljning i måndags konstaterade inspektören att det blivit stor skillnad.

Kraven i föreläggandet är uppfyllda, rutinerna för rengöring har ändrats och underhåll har skett, skriver inspektören. Nu finns också rutiner för att dokumentera temperaturen vid nedkylning av livsmedel.

Kommunen kommer att kräva att restaurangföretaget betalar en avgift för den uppföljande kontrollen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".