Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ta lunch för hjärtats skull

Publicerat måndag 14 februari 2005 kl 06.39

Nu på Alla hjärtans dag uppmanas svenska folket att unna sig en lång och hälsosam lunch, för sitt hjärtas skull. Hjärtlunchen är komponerad för att vara bra för hjärthälsan, men också passa lunchgäster på restaurang.

Så här på Alla hjärtans dag är det inte bara romantik, rosor & choklad som är tradition - även de hjärtsjuka brukar uppmärksamma oss andra på det kroppsliga hjärtats tillstånd.

I år vill Hjärt & Lungfonden slå ett slag för att vi ska ta en rejäl lunchpaus - och äta mat som är hälsosam för hjärtat. Hjärt & Lungfonden och stiftelsen Lunchfrämjandet har skapat en lunchrätt som ska gå att beställa på restauranger runt om i landet.

Längden på lunchpausen har krympt de senaste fem åren, speciellt för kvinnor, det visar Lunchfrämjandets undersökningar.

Jan Berg, projektledare på Lunchfrämjandet, hoppas att fler ska ta sig lite extra tid den här dagen - både för kärleksfulla tankar och för den egna hjärthälsan.

Det är organisationer och företag inom livsmedels- och restaurangbranschen som står bakom Lunchfrämjandet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".