Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Förorenat industriområde utreds

Publicerat onsdag 17 april 2002 kl 13.24
I en första markundersökning har man hittat rester av impregneringsmedel, olja och arsenik på området. Nu planeras en detaljerad undersökning av marken på industriområdet Scarins i Skellefteå.
Den första markundersökningen, som gjordes i fjol höstas, visade nämligen spår av kvicksilver, arsenik och olja. Det är lämningar efter impregneringsmedel, lacker och färger som träindustrin använt som hittats i marken och vattnet utanför området. I och med att ingen kan ställas som ägare för själva industriområdet, och därmed också ansvarig, kan det bli aktuellt att få statsbidrag till en mer detaljerad markundersökning som planeras i år. Till veckan träffas representanter från länsstyrelsen och Skellefteå kommun för att prata om just Scarinsområdets framtid och markundersökningen.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.