Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Inspiration

Gott till glöggen

Publicerat måndag 1 december 2014 kl 18.00
Julkryddade nötter och mandlar
(7:31 min)
Nötter och mandlar på ett serveringsfat
1 av 2
Foto: P-G Eriksson
Glögg plus nöt- och mandelblandning
2 av 2
Foto P-G Eriksson/SR

Madelene Edlund julkryddar den här gången nötter och mandlar som sedan rostas i ugnen. Snabbt, enkelt och gott!

1 äggvita fluffigt vispad
1 msk farinsocker
1 tsk salt
1 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära

Rör om.

I med 4-5 dl blandade nötter och mandlar efter egen smak.

Sedan  ut med allt på en smord plåt  och in i mitten av ugnen i 180 grader cirka 15 minuter. Ta ut och låt svalna. Klart!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".