Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Få restaurangkockar har koll på allergener i maten

Publicerat onsdag 16 december 2015 kl 14.36
Dålig koll på allergener i restaurangmat
(1:42 min)
Kock som skalar ett äpple.
Få kockar har koll på allergener i maten. Foto Janerik Henriksson/TT

Fler och fler personer som är allergiska går på restaurang. Ändå är det fortfarande få restauranger i norr som fullt ut känner till det nya regelverk som säger att restaurangerna faktiskt ska veta om maten innehåller allergener eller inte.

Enligt en undersökning som P4 Norrbotten genomfört är det få restaurangkockar som har känner till ifall deras mat innehåller allergener eller ej. Bara två av tolk kockar kände till alla allergener och vad de används i.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".