Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Lakritskladdkakan

P4 Västerbotten firar lakritsdagen med en kladdkaka

Publicerat tisdag 12 april 2016 kl 11.08
"Godare än den ser ut"
"Godare än den ser ut" Foto: Foto: Johanna Frostensson/SR Västerbotten

Internationella lakritsdagen har firats i Sverige sedan 2012.

Dagen till ära antog morgongängets Filippa utmaningen att under sändning baka en Lakrits kladdkaka.

Här är receptet:

  • 175 gram smör
  • 3 msk lakritspulver
  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 msk sirap
  • 2 dl vetemjöl
  • 6 msk kakao
  • Saften från en halv citron
  • Rivet citronskal

  • 1. Sätt ugnen på 175 grader
  • 2. Smält smöret.
  • 3. Blanda de torra indigidienserna
  • 4. Häll i det smälta smöret plus citronsaft
  • 5. Häll smeten i en smord form.
  • 6. Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter.
  • Garnera med rivet citronskal
  • För bästa resultat serveras kyld




Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".