Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Lakritsexperten bjuder på sina favoritrecept

Publicerat tisdag 12 april 2016 kl 16.27
"Byt ut tacokryddan till lakritspulver"
(1:47 min)
lakritsexperten Eva Norrman med en liten skål lakritsbollar i handen.
Eva Norrman Foto: Alexandra Reichler

Eva Norrman jobbar med att förädla recept och byter gärna ut kryddor mot lakrits.

Lakritsexperten Eva Norrman byter gärna ut kakao i chokladbollar och tacokryddan i köttfärs mot lakritspulver.

- När man jobbar med lakrits tycker jag man ska veta att det har en naturlig sötma så jag har dragit ner på sockret i det här receptet, säger Eva Norrman.  





Evas lakritsbollar

För ca 20 st:

200 g smör

1,25 strösocker

6 dl havregryn

4 tsk lakritspulver

1 matsked arrak

Rulla i strösocker eller lakritspulver

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".